Ädelostgratinerad fläskfile LCHF

Ädelostgratinerad fläskfile LCHF

40 minEnkelt
185,80 kr
4 portioner28,55 kr per portion
En klassiker från tv kockarnas begynnelse.

1 stGul lök
1 mskRedning
100 gRiven Ädelost
500 gFläskfilé
2 mskMat & Bak Smör
1 tskKinesisk soja
3 dlVispgrädde
1 krmSalt Fint
0,5 krmVitpeppar Malen
Instruktioner
1

Skär fläskfilen in skivor och salta o peppra Hacka löken fint. Stek dem nästan klara i 1 msk smör. . Lägg upp dem i en ungsform. Vispa ur pannan med vispgrädde och soya och låt det sjuda 3 min. Red såsen med beurre manié = blanda smet med 1msk av lika delar smör resp. mjöl som vispas ner i såsen) (Alternativt mjöl 0,5 tsk guarnkärnmjöl, vispas i kraftigt) Häll på såsen på köttet i ugnsformen
Lägg lökhacket på fläskfileerna och strö över riven ädelost . Gratinera i ugn ca 5-10 min tills osten smält och fått lite färg. Såsen ska puttra så köttet blir färdigt. Servera med kokt ris eller blomkålsris och en fräch sallad till.