Sötpotatissoppa med kokos och ingefära
Mari Bergman

Sötpotatissoppa med kokos och ingefära

30 minMedel
147,60 kr
4 portioner15,34 kr per portion
Sötpotatissoppa med proteinrika röda linser är gott och prisvärt. Kokos och ingefära ger soppan ett härligt sting. Passar även perfekt i matlådan.

1 stGul lök
0,5 stGrönsaksbuljong
1 stLime
800 gSötpotatis
50 gFärsk ingefära
200 gRöda Linser Torkade
8 dlVatten
250 mlKokosmjölk
2 mskRapsolja
1 tskChiliflakes
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära.

2

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs sötpotatis, lök, vitlök, ingefära och chiliflakes i ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong och röda linser. Koka upp, sänk värmen och låt soppan puttra under lock i ca 15 minuter.

3

Mixa soppan slät och tillsätt rivet limeskal och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

Bild:

Susanna Blåvarg