Dillstuvad potatis med stekt lax och äpplesallad
Mari Bergman

Dillstuvad potatis med stekt lax och äpplesallad

30 minEnkelt
305,15 kr
4 portioner50,42 kr per portion
Stuvad potatis med god fisk som servas med en fräsch sallad. (Tastelines matkasse v30 2015)

Sallad
0,5 stGurka
0,5 stRödlök
2 krmFlingsalt
1 mskVit balsamvinäger
1 mskOlivolja
70 gFärsk bladspenat
1 stÄpple Granny Smith
Lax
1 mskMat & Bak Smör
500 gLaxfilé
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskOlivolja
2 krmSalt Fint
Potatis
3 mskVetemjöl
3 mskMat & Bak Smör
2 dlMellanmjölk
2 dlVispgrädde
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stDill - färsk
800 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Potatis: Skala potatisen. Skiva den i 1 ½ cm tjocka skivor och koka på låg värme i ca 10 min. Eller tills den känns klar.

3

Lax: Ta bort skinnet från laxbiten och skär den i portionsbitar. Salta och peppra laxefiléerna och stek dem på båda sidor hastigt i lite olja och smör tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

4

Sallad: Skölj, skala och skär äpplet och gurkan i små kuber. Skala och strimla rödlöken. Blanda tillsammans med sköljd spenat i en skål. Ringla över lite olja, vinäger och gärna lite flingsalt.

5

Stuvning: Smält smör i en kastrull och vispa ut vetemjölet. Späd med grädde och mjölk. Låt såsen sjuda på svag värme tills den får en krämig konsistens. Tillsätt hackad dill till stuvningen och smaka av med salt och peppar. Sila av potatisvattnet försiktigt och häll stuvningen över potatisen.

Servera den stekta laxen med dillstuvad potatis och spenatsallad.

Näringsvärde: 773 KCAL 38 G PROTEIN 44 G FETT 44 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd